Behandlingsmetoder

Afhængig af din diagnose arbejder vi med forskellige behandlingsmetoder, som bliver fastlagt efter grundig undersøgelse. Vi har fokus på kvalitet og deltager derfor løbende i efteruddannelseskurser. Faglig vidensdeling, temadage – og sparring er en vigtig del af vores daglige praksis på klinikken.

Muskuloskeletal terapi
Efteruddannelse med speciale inden for undersøgelse, diagnostik og behandling af ryg- og nakkebesvær samt led- og muskelgener i kroppen generelt.

McKenzie
Efteruddannelse med fokus på behandling af hele ryggen/nakken med teknikker, der påvirker smerterne. McKenzie-metoden tager udgangspunkt i, hvad du selv kan gøre for at afhjælpe smerterne. Det vil sige, at du selv er aktivt deltagende i behandlingsforløbet. Et af hovedprincipperne er at gøre dig uafhængig af behandling ved hjælp af retningsspecifikke øvelser.

Træningsterapi
Genoptræning og korrektion af muskelforholdene i forhold til smerter ved hjælp af specifikke øvelser i et eller flere led efter en grundig undersøgelse, f.eks. ryg, skulder, hofte m.m.

Tapning
Anvendes ved overbelastet led, der aflastes ved hjælp af tapning – f.eks. efter en sportsskade. Vi har gode resultater med kinesio-tape.

Ultralyd
Ultralyd bruges Ultralyd bruges hovedsagelig ved hævelse af et led eller smidiggørelse af forkalket sene

Laser-terapi
Ved brug af laser-terapi nedsættes spænding i muskulaturen og fremmer sårheling.

TNS
TNS er en strømimpuls, der bruges til at smertedæmpe eller genvinde muskelfunktion – f.eks. efter fx en halvsidig lammelse eller skelerose.

Muskeltræning
Bruges til at træne de store muskelgrupper. Til det formål bruger vi forskellige redskaber såsom håndvægte, elastikker i forskellige styrker, trisse, medicinbolde m.m.